Καταγγελία της δολοφονικής επίθεσης τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής εναντίον του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου «Φαβέλα».

antifa-2Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας, Μοσχάτου, Ταύρου καταγγέλλει τη θρασύδειλη και δολοφονική επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής εναντίον του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου «Φαβέλα».

Το απόγευμα της Κυριακής 8 έως 10 τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν εναντίον της “Φαβέλας” χτυπώντας και τραυματίζοντας τέσσερα από τα οκτώ άτομα που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στον χώρο. Μεταξύ των ατόμων που χτυπήθηκαν και πήγαν στο νοσοκομείο, ήταν και η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η Ελευθερία Τομπατζόγλου.

Οι χρυσαυγίτες, οι οποίοι προφανώς ξεκίνησαν από τα γραφεία τους, όπου είχαν προηγουμένως σχεδιάσει την επίθεση, εισέβαλαν στη “Φαβέλα” κρατώντας κράνη, στειλιάρια και πυρσούς, βρίζοντας και φωνάζοντας “αίμα, τιμή Χρυσή Αυγή”.

Η επίθεση στη Φαβέλα είναι παρόμοια με αυτήν που είχαν πραγματοποιήσει χρυσαυγίτες στο στέκι Αντίπνοια στα Πετράλωνα το 2008 και θυμίζει επίσης όλες τις φασιστικές επιθέσεις της περιόδου 2012-2013. Οι επιθέσεις εκείνες είχαν ως αποτέλεσμα δύο νεκρούς, δολοφονημένους από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής: τον Σεχζάτ Λουκμάν και τον Παύλο Φύσσα.

Η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής έχει το θράσος σήμερα να προσπαθεί να ξαναβγάλει στο δρόμο τα δολοφονικά τάγματα εφόδου, ενθαρρυμένη από τον ρατσισμό και τον εθνικισμό που καλλιεργείται από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, τα συλλαλητήρια εθνικιστικού μίσους που οργανώνει η δεξιά, η ακροδεξιά, η εκκλησία και οι διάφορες ενώσεις εφέδρων και απόστρατων. Οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής ενθαρρύνονται όμως και από την συστηματική ατιμωρησία που τους προσφέρουν η αστυνομία και ο δικαστικός μηχανισμός, καθώς επίσης και από την ανοχή της κυβέρνησης απέναντί τους (με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τις φιέστες στο Καστελόριζο).

Το θράσος τους έχει φτάσει στο επίπεδο να επιτίθενται ακόμα και στους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Πριν από την Ελευθερία Τομπατζόγλου, που χτυπήθηκε από τους φασίστες στη “Φαβέλα”, τα πρωτοπαλίκαρα του Μιχαλολιάκου είχαν χτυπήσει και τραυματίσει τη δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη, μέλος κι αυτή της ομάδας της πολιτικής Αγωγής στη δίκη των φασιστών, τον περασμένο Νοέμβριο, έξω από το Εφετείο.

Η επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα» αναδεικνύει και πάλι δύο κρίσιμα ζητήματα για το αντιφασιστικό κίνημα:

α) Το αίτημα να κλείσουν τα γραφεία της φασιστικής οργάνωσης στο Πειραιά, σε κάθε γειτονιά και σε κάθε πόλη, εξακολουθεί να είναι σημαντικό. Τα γραφεία της φασιστικής οργάνωσης αποτελούν χώρους οργάνωσης εγκληματικών ενεργειών και ορμητήρια των ταγμάτων εφόδου εναντίον αγωνιστών του κινήματος, εναντίον προσφύγων και μεταναστών, εναντίον ΛΟΑΤΚΙΑ ατόμων και εναντίον οποιουδήποτε και της οποιοδήποτε θεωρηθεί εχθρός της φασιστικής οργάνωσης. Με μαζικούς αντιφασιστικούς αγώνες θα πρέπει να απαιτήσουμε το κλείσιμο των γραφείων των φασιστών, να μην αφήσουμε να ανοίξουν καινούρια και να πετάξουμε τους φασίστες δολοφόνους έξω από τις γειτονιές μας.

β) Το αντιφασιστικό κίνημα θα πρέπει να κινητοποιηθεί για να επιβάλει την καταδίκη της φασιστικής οργάνωσης και τη φυλάκιση ολόκληρης της ηγεσίας της. Η επίθεση εναντίον της «Φαβέλας», δείχνει ακόμα μια φορά ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί να διαπράττει τα εγκλήματά της χωρίς τον φόβο της τιμωρίας από τους κρατικούς μηχανισμούς. Μόνο η αποφασιστική δράση του μαζικού αντιφασιστικού κινήματος μπορεί να αναγκάσει τα δικαστήρια να κλείσουν τους φασίστες στη φυλακή. Μόνο η μαζική αντιφασιστική δράση και οι κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών / προσφύγων μπορούν να εξαλείψουν οριστικά τη φασιστική απειλή.

Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και τιμωρία των φασιστών που πραγματοποίησαν την δολοφονική επίθεση στη «Φαβέλα».

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στους συναγωνιστές του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου «Φαβέλα» και της δικηγόρου Ελευθερίας Τομπατζόγλου.

Στο δρόμο πεθαίνει ο φασισμός.

Όλοι και όλες στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση και Πορεία, την Παρασκευή 2 Μάρτη, 6μμ Πλατεία Καραϊσκάκη, στον Πειραιά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s