Διεθνής ημέρα δράσης ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό, Συλλαλητήριο Σάββατο 17 Μάρτη, 3μμ. Ομόνοια.

21M18_AF_F_LORES (1) (1)Στις 17 Μάρτη διαδηλώνουμε ενάντια στην φασιστική απειλή που προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι και ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων. Την ίδια μέρα οι δρόμοι σε πολλές άλλες πόλεις, από την Τουρκία μέχρι τη Βρετανία, κι απ’ τη Ν. Κορέα μέχρι την Αμερική, θα γεμίσουν από ανθρώπους που θα διαδηλώνουν με τα ίδια συνθήματα: όχι στο ρατσισμό και το φασισμό, όχι στον πόλεμο, όχι στη φτώχεια.
Όχι στην Ευρώπη-φρούριο.
Τα κράτη της ΕΕ που αρέσκονται να παρουσιάζονται ως οι πολέμιοι του φασισμού κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και ως οι βασικοί υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων, με την υπογραφή της Συμφωνίας της Γενεύης πριν από 70 χρόνια που κατοχύρωνε το άσυλο, είναι στην πραγματικότητα οι βασικοί υπεύθυνοι -τώρα όπως και τότε-, για τις πολιτικές που ανοίγουν το δρόμο για τον φασισμό. Και είναι επίσης αυτά τα κράτη και οι κυβερνήσεις τους που έχουν ακυρώσει στην πραγματικότητα της Συνθήκη της Γενεύης, υψώνοντας φράχτες και συρματοπλέγματα στα σύνορά τους και γεμίζοντας τη Μεσόγειο με πτώματα προσφύγων. Είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για το δουλεμπόριο μεταναστών και προσφύγων στη Λιβύη και για τον εγκλεισμό των προσφύγων και των μεταναστών στα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης στα ελληνικά νησιά.
Οι ίδιες κυβερνήσεις που κλείνουν τα σύνορα στους πρόσφυγες και επιστρατεύουν κάθε λογής ρατσιστικές και ισλαμοφοβικές πολιτικές είναι αυτές που σκορπούν τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή.
Όχι στον φασισμό.
Με την πολιτική της άγριας λιτότητας οι κυβερνήσεις της ΕΕ ανοίγουν τον δρόμο στην ακροδεξιά και το φασισμό. Στην Ελλάδα η ρατσιστική πολιτική των κλειστών συνόρων και η ανοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει σαν αποτέλεσμα την αποθράσυνση των φασιστών, που τολμούν να επιχειρούν ξανά επιθέσεις, σαν αυτή στον Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα στον Πειραιά στις 25 Βλεβάρη και σαν τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia στη Θεσσαλονίκη, την ημέρα του εθνικιστικού συλλαλητηρίου.
Διαδηλώνουμε και απαιτούμε:
• Να καταργηθούν οι επαίσχυντες και δολοφονικές συνθήκες ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας και ΕΕ-Λιβύης, που έχουν οδηγήσει στον θάνατο χιλιάδων προσφύγων και στην αναβίωση του δουλεμπορίου.
• Να ανοίξουν τα σύνορα, να μετακινούνται ελεύθερα οι πρόσφυγες από τα νησιά προς την ενδοχώρα και την Ευρώπη. Να αποκτήσουν άσυλο και στέγη και όχι να είναι αποκλεισμένοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Μουζάλα. Νομιμοποίηση όλων μεταναστών.
• Να ολοκληρωθεί η Δίκη της Χρυσής Αυγής και να μπουν επιτέλους οι δολοφόνοι στη φυλακή.
• Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τα οποία είναι ορμητήρια των ταγμάτων εφόδου στις γειτονιές, κέντρο των επιθέσεων των χρυσαυγιτών ενάντια σε μετανάστες και αγωνιστές και αγωνίστριες του κινήματος.

Όλοι και όλες μαζί στις 17 Μάρτη μπορούμε να βάλουμε τέλος στην φασιστική απειλή και τον ρατσισμό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s