Αντιφασιστική συγκέντρωση Παρασκευή 20 Ιουλίου, 7:30 μμ., πλατεία Κύπρου, Καλλιθέα

Την Τρίτη 17 Ιουλίου ομάδα 7 έως 10 φασιστών επιτέθηκε εναντίον του κόσμου ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωνε η ΚΕΕΡΦΑ στην πλατεία Κύπρου. Οι φασίστες επιχείρησαν να διαλύσουν την εκδήλωση (πετώντας πέτρες και μπουκάλια εναντίον του κόσμου) και να χτυπήσουν αντιφασίστες/τριες, αλλά απωθήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή. 2 μέλη της ΚΕΕΡΦΑ χτυπήθηκαν από τους φασίστες στο κεφάλι.

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου ειδοποιήθηκε και βρέθηκε άμεσα στην πλατεία Κύπρου, σε έμπρακτη ένδειξη αλληλεγγύης προς τους/τις συναγωνιστές/τριες που δέχτηκαν την επίθεση.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι για άλλη μια φορά η αστυνομία δεν έκανε απολύτως τίποτα για να εμποδίσει την επίθεση ή για να συλλάβει τους φασίστες.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι φασίστες ενθαρρυμένοι από την ανοχή της αστυνομίας αλλά και από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια που διοργανώνονται από τους εθνικιστές και την ακροδεξιά, καθώς και από τις ρατσιστικές, αντιπροσφυγικές και αντιμεταναστευτικές πολιτικές της κυβέρνησης, προσπαθούν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις τους. Για άλλη μια φορά όμως θα βρουν απέναντί τους το μαζικό λαϊκό αντιφασιστικό κίνημα, ντόπιων και μεταναστών, που δεν θα αφήσει τους φασίστες να δρουν ανενόχλητοι στις πόλεις μας και στις γειτονιές μας.

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου καταγγέλλει τη θρασύδειλη φασιστική επίθεση εναντίον των συναγωνιστών/τριών της ΚΕΕΡΦΑ.

Καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 20 Ιουλίου στις 7:30 μμ, στην πλατεία Κύπρου.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, για να απαιτήσουμε την άμεση καταδίκη των φασιστών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s