Ποιοι είμαστε…

Στις 26 Νοεμβρίου και στις 10 Δεκεμβρίου συγκεντρωθήκαμε αντιπρόσωποι από κινηματικές συλλογικότητες, αλλά και αγωνίστριες και αγωνιστές του εργατικού κινήματος και των κοινωνικών κινημάτων, για να συζητήσουμε την συνέχεια που πρέπει να δώσουμε στην επιτυχημένη αντιφασιστική δράση που ακύρωσε την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να παραστεί στον φετινό γιορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Κοινή πεποίθηση όλων των συμμετεχόντων ήταν ότι η αντιφασιστική δράση στην Καλλιθέα πρέπει να έχει συνέχεια και να αποκτήσει μόνιμα και σταθερά χαρακτηριστικά.
Η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να βάλει πόδι στην Καλλιθέα και να δημιουργήσει ένα ακόμα άντρο για την δολοφονική της δράση δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε εμείς με αποφασιστικότητα και μαζική κινητοποίηση.
Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να βεβηλωθεί η Καλλιθέα της αντίστασης, της μάχης της Καλλιθέας στις 24 του Ιούλη του 1944, της μάχης της οδού Μπιζανίου και του μπλόκου της 28ης του Αυγούστου της ίδιας χρονιάς.
Δεν θα αφήσουμε τις δολοφονικές φασιστικές συμμορίες να εμφανιστούν στην Καλλιθέα και το Μοσχάτο, πολυεθνικές γειτονιές, στις οποίες συμβιώνουν χιλιάδες άνθρωποι από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, από την Αίγυπτο και το Πακιστάν, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια των Μικρασιατών προσφύγων.
Έχουμε την πείρα από την μεγάλη αντιφασιστική κινητοποίηση της νεολαίας και του καλλιθεάτικου λαού το 2012 που πέταξε τους φασίστες έξω από την πόλη μας και έβαλε τέλος στις επιθέσεις τους εναντίων αγωνιστών και αγωνιστριών του κινήματος, εναντίων μεταναστ(ρι)ών και χώρων συγκέντρωσης αλλοδαπών συμπολιτών μας.
Πέντε χρόνια μετά, ο χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής σαν μια δολοφονική φασιστική συμμορία αποκαλύπτεται καθημερινά στην δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η δίκη έχει φέρει στην επιφάνεια όχι μόνο τις δράσεις των ταγμάτων εφόδου αλλά και τον κεντρικό ρόλο της ηγεσίας στην οργάνωση όλων των επιθέσεων. Παράλληλα έχει αποκαλυφθεί και ο ρόλος των γραφείων της ναζιστικής συμμορίας σαν κέντρα εκπαίδευσης και ορμητήρια των δολοφονικών ταγμάτων εφόδων. Το αντιφασιστικό κίνημα υποχρέωσε το ελληνικό κράτος να στείλει στα δικαστήρια τους φασίστες. Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν αντιμετωπίζουν την προοπτική να βρεθούν πίσω από τα σίδερα της φυλακής για πολλά χρόνια, μια προοπτική που για να γίνει πραγματικότητα χρειάζεται την διαρκή δράση του ίδιου του αντιφασιστικού κινήματος. Με την μαζική, κινηματική μας παρουσία έξω από τα δικαστήρια να απαιτήσουμε την καταδίκη της ηγεσίας της φασιστικής οργάνωσης. Να στηρίξουμε κάθε δράση του μαζικού αντιφασιστικού κινήματος που απαιτεί να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε όλες τις γειτονιές, όπου υπάρχουν και αγωνίζεται να μην επιτρέψει στους φασίστες να επιβάλουν τον τρόμο στις πόλεις μας και στις γειτονιές μας.
Γιατί εκτός από την κάλυψη που οι δικαστικοί μηχανισμοί έδιναν και δίνουν στους φασίστες εκτός από τα συγκοινωνούντα δοχεία της αστυνομίας με τον φασιστικό υπόκοσμο υπάρχει και η κάλυψη που τους παρέχει το πολιτικό σύστημα. Όχι μόνο η ΝΔ και Το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που νομιμοποιεί την ύπαρξη της Χρυσής Αυγής καλώντας την σταθερά στις φιέστες που διοργανώνουν ο Βίτσας και ο Καμένος, όπως για παράδειγμα η κοινή τους εμφάνιση μαζί με τους χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο.
Ταυτόχρονα, η μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό μπλοκ και η πλήρης συνθηκολόγηση του απέναντι στους δανειστές και τους τραπεζίτες, η επιβολή της TINA (Δεν Υπάρχει Εναλλακτική) σαν αδήριτη πραγματικότητα, η διάψευση των ελπίδων, δημιουργούν το πρόσφορο έδαφος, το οποίο προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι φασίστες για να αναπτυχθούν και να μετατρέψουν την οργή για τις μνημονιακές πολιτικές σε εμφύλιο μεταξύ των φτωχών.
Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει σε κίνδυνο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και αφήνει τα περιθώρια στην υπόδικη Χρυσή Αυγή να επανακάμψει. Η υλοποίηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που οδηγεί σε θανάτους προσφύγων στο Αιγαίο και στον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, η άρνηση χορήγησης ασύλου στους πρόσφυγες και η άρνηση νομιμοποίησης χιλιάδων μεταναστ(τρι)ών, καθώς και η συστηματική καλλιέργεια της ισλαμοφοβίας, ως βασική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, προσφέρουν ευκαιρίες στους φασίστες τις οποίες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν για να οργανώσουν ρατσιστικές επιθέσεις.
Ο αγώνας μας ενάντια στον φασισμό είναι ταυτόχρονα και αγώνας ενάντια στον ρατσισμό, αγώνας υπεράσπισης των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστ(τρι)ών. Ενάντια στον φασισμό παλεύουμε μαζί με τους πρόσφυγες και τους/τις μετανάστ(ρι)ες. Διεκδικούμε την νομιμοποίηση όλων των μεταναστ(ρι)ών, άσυλο για τους πρόσφυγες, κατάργηση των ρατσιστικών συμφωνιών ΕΕ-Τουρκίας και ΕΕ-Λιβύης, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ανοιχτές και ανθρώπινες συνθήκες στέγασης για τους πρόσφυγες μέσα στις πόλεις, ισότιμη πρόσβαση των προσφυγόπουλων στα σχολεία, δημόσια περίθαλψη για όλους. Ενάντια στην ισλαμοφοβία απαιτούμε την ελευθερία θρησκευτικής και πολιτιστικής έκφρασης για όλους τους πρόσφυγες/μετανάστ(ρι)ες. Υποστηρίζουμε το δικαίωμα προσφύγων και μεταναστ(ρι)ών να ταξιδεύουν ελεύθερα, χωρίς φράχτες στα σύνορα και συνοριοφύλακες, χωρίς FΡONTEX και ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, κατάργηση των δολοφονικών πολιτικών της Ευρώπης-φρούριο.
Απέναντι σε όλα αυτά, χρειάζεται λοιπόν ένα κίνημα με μαζικά χαρακτηριστικά. Ένα κίνημα που θα περιλαμβάνει συνδικάτα, κοινωνικές οργανώσεις, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, οργανώσεις νεολαίας, δημοτικές παρατάξεις και οργανώσεις μεταναστών, καθώς και κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια που θέλει να αποτρέψει την ύπαρξη ενός ακόμα ορμητηρίου φασιστών δολοφόνων.
Ένα κίνημα που παράλληλα με την αντιφασιστική δράση θα παλεύει ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματα, ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας, την λιτότητα και τα μνημόνια, ενάντια στις πολιτικές που φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο λαό και στρώνουν τον δρόμο στον ρατσισμό και τον φασισμό.
Γι’ αυτό και απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια και σε κάθε συλλογικότητα του κινήματος, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τη συγκρότηση Αντιφασιστικού Συντονισμού Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου. Να μην επιτρέψουμε στους φασίστες να επιβάλουν τον τρόμο στην περιοχή μας. Να μην επιτρέψουμε άνοιγμα γραφείων και ελευθερία δράσης στους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα.
Ο λαός της Καλλιθέας του Μοσχάτου και του Ταύρου, ντόπιοι και μετανάστες, υψώνουμε τείχος αντίστασης και αλληλεγγύης ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό.

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου, συμμετέχει και στηρίζει τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις:

  • Διαδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, στις 14 Ιανουαρίου 2018, 12:00 μ. πλατεία Μερκούρη, στα Πετράλωνα.
  • Αντιφασιστική Διεθνιστική Συγκέντρωση για τα Ίμια, 27 Ιανουαρίου 2017, 5 μμ., πλατεία Ρηγίλλης.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου.

19 Δεκεμβρίου 2017