Διαδήλωση Σάββατο 12 Μαΐου, 6:00 μμ, Συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου

Ποτέ πια φασισμός!
Ποτέ πια πόλεμος!
Ποτέ πια εθνικισμός!

Διαδήλωση Σάββατο 12 Μαΐου, 6:00 μμ,
Συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου

Πριν από ένα μήνα περίπου, την 25η Μαρτίου, μία ομάδα φασιστών επιτέθηκε και χτύπησε αντιφασίστες και αντιφασίστριες που διακινούσαν αντιφασιστικό υλικό στην πλατεία Κύπρου. Η επίθεση έγινε μπροστά στα μάτια αστυνομικών, οι οποίοι παρακολουθούσαν απαθείς το γεγονός, δεν επενέβησαν για να το αποτρέψουν και ούτε φυσικά για να συλλάβουν τους δράστες.
Το γεγονός αυτό συνέβη ύστερα από τρεις προσπάθειες της Χρυσής Αυγής να εμφανιστεί επίσημα στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Καλλιθέας της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου (2017 και 2018). Το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα ματαίωσε όμως τα σχέδια των φασιστών να “ξεπλύνουν” τη δολοφονική τους δράση εμφανιζόμενοι δίπλα σε δημοτικές παρατάξεις και μπροστά στον καλλιθιώτικο λαό, σαν μια κανονική και νόμιμη παράταξη.
Ο καλλιθιώτικος λαός τους έδωσε την απάντηση που τους αξίζει: “οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι και στην Καλλιθέα”, γιατί ντόπιοι και μετανάστες στην Καλλιθέα ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει φασιστική βία: οι ξυλοδαρμοί και τα μαχαιρώματα μεταναστών και ντόπιων, οι επιθέσεις ταγμάτων εφόδου σε πλατείες και γειτονιές, οι πυρπολήσεις μουσουλμανικών λατρευτικών χώρων και σπιτιών μεταναστών, η ωμή βία και η τρομοκρατία που επιχείρησαν να επιβάλουν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής την περίοδο 2012-2013 και που είχαν σαν κορύφωση του δολοφονία ενός νέου Πακιστανού εργάτη, του Σαχζάτ Λουκμάν, στα Πετράλωνα, λίγο πιο πέρα μόνο από τη γειτονιά μας. Κι όλα αυτά με την ανοχή ή ακόμα και με την συνενοχή της αστυνομίας, η οποία ποτέ δεν επιχείρησε να συλλάβει τους φασίστες δράστες αυτών των εγκλημάτων. Αντίθετα μάλιστα, προσπάθησε να τρομοκρατήσει το αντιφασιστικό κίνημα με συλλήψεις μεταναστών και ντόπιων αγωνιστών.
Ο λαός της Καλλιθέας ξέρει τι σημαίνει φασισμός και ξέρει πώς να τον αντιμετωπίζει. Το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα, μεταναστών και ντόπιων, κυνήγησε τους φασίστες μακριά από την πόλη μας και διαφύλαξε την ειρηνική συνύπαρξη μεταναστών, προσφύγων και ντόπιων. Των ντόπιων που κι αυτοί είναι οι περισσότεροι απόγονοι κάποιων άλλων προσφύγων οι οποίοι την περίοδο της κατοχής πέταξαν τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους έξω από την Καλλιθέα, στις 24 του Ιούλη του 1944.
Σήμερα οι φασίστες προσπαθούν να ξανασηκώσουν κεφάλι, προσπαθούν να εμφανιστούν και πάλι στην Καλλιθέα, να φτιάξουν τάγματα εφόδου και να οργανώσουν την δολοφονική τους δράση στις γειτονιές μας. Το θράσος τους τροφοδοτείται από το κλίμα εθνικισμού και πολεμοκαπηλείας που καλλιεργούν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η αντιπολίτευση και ολόκληρος ο κρατικός και παρακρατικός μηχανισμός. Τροφοδοτείται από την ανοχή που δείχνουν απέναντι στους φασίστες και τη δράση τους η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός, από τα αφεντικά που δεν έπαψαν ποτέ να βλέπουν τη Χρυσή Αυγή σαν τον χρήσιμο τραμπούκο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να τρομοκρατήσουν και να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα, μαζί με τους μηχανισμούς καταστολής, ή όταν αυτοί δεν επαρκούν. Το θράσος των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής τροφοδοτείται όμως επίσης και από το ξέπλυμα που με κυνισμό τους προσφέρουν θλιβερές φιγούρες, προερχόμενες από την αριστερά, όπως έκανε κάποιος που κάποτε υπήρξε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Γι’ αυτό και πληθαίνουν οι φασιστικές επιθέσεις σε μετανάστες και πρόσφυγες και σε αγωνιστές και χώρους του κινήματος. Είναι η επίθεση στον κοινωνικό χώρο Φαβέλα, είναι οι επιθέσεις σε δικηγόρους της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα στη Μυτιλήνη, όπου φασίστες μαζί με τον “καλό κόσμο” του νησιού (εμπόρους, επιχειρηματίες) επιτέθηκαν εναντίον ειρηνικής συγκέντρωσης προσφύγων που ζητούσαν το αυτονόητο: να μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα για να γλιτώσουν από τις φρίκες των πολέμων και των καταστροφών που προκαλούν οι πόλεμοι. Απείλησαν ότι θα τους κάψουν, ενώ η αστυνομία ήταν και πάλι εκεί, σαν συνεργάτης των φασιστών, για να επιτεθεί κι αυτή εναντίον των προσφύγων και να συλλάβει περισσότερους από 100 πρόσφυγες και αλληλέγγυους/ες και κανένα φασίστα.
Δεν θ’ αφήσουμε τους φασίστες να εμφανιστούν στις γειτονιές μας. Το κίνημά μας, παίρνοντας δύναμη από τις πολύχρονες εμπειρίες αντιφασιστικής πάλης στη χώρα μας και σ’ όλο τον κόσμο, από τους αγώνες σήμερα για κοινωνική δικαιοσύνη και για τα δημοκρατικά και τα εργατικά μας δικαιώματα, αλλά και από τις εμπειρίες αγώνων των προσφύγων και των μεταναστών με τους οποίους ζούμε και δουλεύουμε μαζί, θα τσακίσει τον φασισμό και τις αιτίες που τον γεννάνε.
Απαιτούμε την άμεση και παραδειγματική καταδίκη της ηγεσίας της δολοφονικής οργάνωσης και των δολοφόνων του Παύλου Φύσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.
73 χρόνια μετά τη συντριβή του φασισμού από τους αγώνες των λαών όλου του κόσμου (9 Μαΐου 1945) οι λαϊκές μάζες βρίσκονται και πάλι μπροστά στην απειλή του πολέμου, του εθνικισμού και του του φασισμού – βρίσκονται και πάλι μπροστά στην ανάγκη να αντισταθούν και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους.
Όλοι και όλες στη διαδήλωση το Σάββατο 12 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Κύπρου, για να φωνάξουμε:

Ποτέ πια φασισμός!
Ποτέ πια πόλεμος!
Ποτέ πια εθνικισμός!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s